Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tijd voor vertraging

Afgelopen periode ben ik heel druk geweest. Te druk, en van slow parenting kwam weinig terecht. Ik heb gerend en gerend, en mijn lichaam en geest hebben de prijs betaald. Na een paar dagen ziek in bed te hebben gelegen, en heel rustig aan te hebben gedaan, is mijn levensritme weer wat vertraagd. Weer tijd om te schrijven, en te reflecteren over het leven.

Sinds Jet wat ouder geworden is, en ik meer mijn eigen persoon ben gaan ervaren buiten mijn band met hem, twijfel ik weleens of ik Slow Parenting Family niet dien aan te passen naar mijn eigen naam. Mijn interesse gaat uit naar veel zaken. Maar de waarde van een blog over het ouderschap, yoga, spiritualiteit en bewust leven blijft bestaan.

Wat heb ik zoal gedaan de afgelopen tijd?

Ik schrijf over duurzaamheid in het onderwijs voor ToekomstBehendig.nl. En voor de start-up One Future Play heb ik copy geschreven en aan de community gewerkt.

Mijn creativiteit is met Bullet Journalling ook in vuur en vlam gezet. Doordat Jet Stockmar waterverf kreeg voor zijn tweede verjaardag, heb ik daar het afgelopen jaar veel mee geexperimenteerd en heb ik ook mijn Van Gogh waterverf setje eindelijk in gebruik genomen.

Deze maand heb ik een Lomi Lomi Hawaiaanse massagecursus gedaan. Ik geef yogales, en ga hier meer de nadruk op leggen de komende tijd in het kader van vertraging.

Eens in de week sta ik nu voor de kleuterklas. Mijn inspiratie daarvoor is ‘De Natuur is je Vriend’. En ik ga vanaf morgen lesgeven aan kindjes hoe je computerspelletjes programmeert via Scratch.

Door al deze activiteiten heb ik Jet erg weinig gezien, want ik werkte toch wel zo’n vier dagen buitenshuis en dan nog een dag thuis. Koen gaat meer werken buitenshuis de komende tijd, terwijl ik juist ga zien hoe ik meer thuis kan werken, en kan vertragen om meer contact te maken en mijn relatie te blijven verdiepen met Jet.

Je ziet wel waarom he. 

Anthropologist, Mother, Yogi, Chocolate addict and writer

Geef een reactie